פנטזיות, התמכרויות, טפילות, פרשים וסוסים סומים.

 

יש דבר מה באילנתה שמעורר התפעלות, אני יכול להבין את התלהבותו של אינגו אשר נוטע וזורע אותם בדטרויט. אורגניזמים בעלי קשר לבני אדם תמיד מרתקים אותי ובמיוחד קשרים כפויים, אפשר למנות כמה קשרים חזקים כאלו, למשל חיטה אשר עד לפני עשרת אלפי שנים הייתה בעלת תפוצה שאינה שונה מחלמית. אז בני האדם ביראו את היערות בכדי לזרוע אותה שנה אחר שנה. התמכרות אליה היא כה חזקה עד שעצם המחשבה על להפסיק לאכול פסטה או לחם יכולה להביא אנשים לשבץ מוחי. אך החיטה היא רק מספר שניים בכוכב נולד. התירס הוא הנינט אשר התמכרות לסוכריו הפך את ארה"ב לשיאנית מגפת השמנה/סכרת/התקפי לב ועוד אין ספור חוליים שרק חברות הסיגריות מסוגלות להתחרות בו בהצלחה, השמנה בארה"ב הפכה לכה קיצונית וגרף העלייה בו הפך לכה תלול עד שהיא מקרבת את תוחלת החיים חזרה לעולם השלישי לאלו הנגועים בה (גילוי נאות: גם אני צריך להוריד כמה ק"ג), הממוצע הוא 7 שנים פחות, במספרים זה דבר מבהיל וההוצאות הציבוריות הנלוות לתחלואים מזעזעות עוד יותר, מי שחושב שחברות התרופות ותאגידי הנשק הם הבעיה בעולם הזה רצוי שקודם יבדוק את תרבות המזון אשר כמובן קשורה במישרין לתרבות הטלוויזיה והפרסום, משחקי הווידאו, הניתוחים הפלסטיים, האיפור, צביעת השיער ושאר ההבלים שהמאה ה21 הואילה בטובה להעניק לנו, בתוך תרבות הבלי האסקפיזם והדקדנציה הזאת גם תרופות, סמים, אלכוהול, נשק, דת, פנטזיות הבורגנות והעושר, לאומיות, ואידיאולוגיות שונות ומשונות נכנסים, בהחלט גם.

זה לא הקומוניזם שכבש את העולם. חולדת חוף ובני אדם בקשר אמיץ.
זה לא הקומוניזם שכבש את העולם. חולדת חוף ובני אדם בקשר אמיץ מפת התפוצה שלה מסתיימת בקטבים ובירח.

או המכרסם האינטליגנטי להפליא הזה אשר נאשם באין ספור מגפות ומיתות אנושיות. מפת התפוצה שלו מוגבלת רק לקטבים ולחלל החיצון. לקח כמה אלפי שנים עד שהיחסים בין בני האדם והחולדות הבשילו לכדי סימביוזה גאונית כשל רמי ולנגוויני:

ויש כמובן את הסוכר הלבן (משני מקורות) שאם רק נטחן אותו לא נוכל להבדיל בינו ובין קוקאין, שימו לב לסרטון הבא (שכדי להגיע אליו צריך לחצות פרסומת כזאת או אחרת לחיים מאושרים יותר, דלגו עליה מהר). נחשו כמה כפיות סוכר יש בפחית קוקה קולה אחת? (לא אתן רמז):

ידוע לכל שבתחומי יחסי בעלי החיים והצמחים ישנה גם מה שמכונה סימביוזה דהיינו שיתוף פעולה מפרה ומצד שני (אם מחפשים צדדים למטבע) ישנה טפילות, לא תמיד ניתן לגזור הבחנה ברורה בין השניים, בוודאי שלא בטווח הזמן של עפעוף העין (זאת של אלוהים). בתחום הצומח מפורסמים הרנוג השיטים ודבקון הזית, (שניהם מאותה המשפחה) אשר מראם החינני מטעה אותנו לחשוב אותם כמוטציות מופלאות בעודם מעכלים לאיטם את העצים. (מובן שזאת רק מטאפורה, הם מטמיעים סוכרים בעצמם שהרי עליהם ירוקים אך הם כן מחלישים בטווח הארוך את העץ).

דבקון הזית על שקדיה בעמק המצלבה וכלבת, לא "טפילות" כי אם שליטה בתודעה.

אחת הדוגמאות המאלפות ביותר של טפילות היא הכלבת. זאת יכולת יוצאת מן הכלל של תודעה ספציפית לא רק לעשות שימוש באחרת אלא אף לשלוט בה במישרין בצורה פסיכו-אקטיבית על מנת להפיץ את עצמה. הווירוס פועל רק על יונקים ואופן התפתחותו הוא על ידי שליטה במנגנוני התודעה. הוא כופה על הנשא לבטל את הכרתו שלו והלכה למעשה משתלט עליה בכדי להביאו למצב אלים ללא בקרה כך שיינשך את הגוף הבא בו ישכון בטרם זה שבו הוא מקנן ימות. והמתים הם רבים, קרוב ל 50000 איש בשנה. לא בישראל , ארה"ב ואירופה כמובן, רובם ככולם בעולם השלישי.

אך כלבת כמובן היא מצב קיצוני ביותר.

האילנתה מצא את האנושות במצב קונסטרוקטיבי, רגע לאחר מסעות הטבח העיקריים של מחצית המאה העשרים בני האדם כמעט שילשו את מספרם מאז תום מלחמת העולם האחרונה, מצב מצוין לקבלנים. התפרצות זאת מאפשרת לו לנוע בחופשיות רבה במרחבים האורבניים. מה שמעניין הוא דפוס הבסיס של העולם המערבי בו הוא בעיקר פועל, שימו לב למפת ההתפשטות:

דפוס השליטה של המערב - אילנתה בלוטית
דפוס בסיס המערב – אילנתה בלוטית

ואפשר גם בכלל לראות בכל המנגנון הזה של יחסי תלות כחלק מדינמיקה מבנית של פרש-סוס אך לא רק בין המינים אלא גם בין מנגנון הקידוד לתוצר של מבני החלבונים המורכבים היוצרים את הפרש הבודד. כלומר אותה מולקולה דו-סלילית אותה אנו מכנים DNA היא-היא הפרש, אנו, החולדות, החיטה, התירס, הכלבת והאילנתה כולנו רק סוסים סומים מנווטים על ידי התניות הקבועות בתכנות הראשוני שלנו על מנת לאפשר לאותה תודעה הכפויה בחומר לנוע בחלל ולגמוע את הזמן בשקיקה.

ואם הצלחתם לצלוח את הפוסט הזה הנה תמונות מדרום איטליה בשבוע שעבר, תוצרי פרש האילנתה על חורבות רומא, צילום ז.ב.ב.

כיבוש רומא - אילנתה בלוטית רוכבת על חורבות העבר.
כיבוש רומא – אילנתה בלוטית רוכבת על חורבות העבר.

ובכל זאת כמה מילים גם על צמחים לגינה בכדי שלא אמצא את עצמי על ספסל נאשמים כזה או אחר; עוזי ממשתלת נטף הביא לא מכבר אזוביון (לוונדר) חדש מארה"ב שם הוא נמצא באופן מיסתורי למדי גדל להנאתו באחד החופים. הצלחתי לדובב רק במעט על עברו אך נראה כי הוא קומפקטי למדי – 60-70 ס"מ גובה ו80-100 ס"מ רוחב. העלווה מרהיבה גדלה בצפיפות רבה, באפור כסוף ומאוד מזכירה את זאת של אזוביון אלרדי הענקי, אך הפריחה בפירוש חזקה יותר בסגול-כחול עדין אך עמוק ונראה גם שארוכה יותר. נשתל בכמה גינות, נראה מבטיח ושמו בישראל : אזוביון לגונה ביץ'
דיווח בהמשך.

הנה תמונה:

מבטיח, קומפקטי ופורח הרבה - אזוביון לגונה ביץ'
מבטיח, קומפקטי ופורח הרבה – אזוביון לגונה ביץ'

 

10 תגובות בנושא “פנטזיות, התמכרויות, טפילות, פרשים וסוסים סומים.”

  1. תודה על פוסט נוסף.

    כחולה בפרפרת מצויה, אני תוהה – האם תואיל להעניק לקוראיך הקבועים פוסט ייעודי (או שניים כאלו, אפילו) שיעסקו אך ורק בצמחים מושכי פרפרים?

    חן חן, המשך לכתוב וליהנות את כולנו.

  2. שלום אבינדב,
    בעקבות מאמריך אני מתבונן לאחרונה באילנתה באיזור ירושלים ובאזדרכת באיזור המרכז ובשניהם בשיטה המכחילה ותוהה: האם זה לא לגיטימי באותה מידה שצמח או בעל חיים יהגר ויתרבה באותה מידה כפי שבני אדם עושים זאת? זאת במיוחד לגבי השיטה שלכאורה ממש נכנסת במקום של חוליה חסרה בנוף הישראלי ומצלילה איזורים צחיחים ללא כל תוספת השקיה…
    באותה מידה אני מתלבט לגבי המאפיינים התרבותיים של המאה ה-21 אליהם התייחסת. ברור (לי לפחות) שמאכל מזון לא מזין הינו פסול, אבל לגבי משחקי מחשב, רשתות חברתיות וטלויזיה אני חלוק ביני לבין עצמי.
    כשם שטענו התיאורטיקנים המרכסיסטים לגבי המדיה הקולנועית והטלויזיונית, שהן תקדמנה צפייה וצרכנות פאסיבית וצדקו בדיעבד (אני חושב שגם ספרים, מופעים ומחזות עודדו פאסיביות באותה המידה כי הקהל עדיין לא היה מעורב לעומת המקור השבטי של ניגון וריקוד ביחד כולם – שדווקא התקיים בישראל בראשית שנותיה אגב) – כך אני חושב שאנחנו נראה התגברות של מעורבות פוליטית וחברתית כתוצאה מהמדיה האינטראקטיבית לסוגיה.
    אנשים ש"צורכים" משחקי מחשב ואינטרנט מורגלים להשפיע על מאורעות העולם בו הם נמצאים – ונוצרת אצלם ציפייה שיוכלו להשפיע לפחות באותה מידה על יתר חלקי חייהם. חלק ממשחקי המחשב מבוססים על ספרים ודורשים בקיאות והעמקה רבה בתחומים של כלכלה, שפות, הכנת שיקויים וניווט בין היתר, חלק אחר ממשחקי המחשב דורשים קואורדינציה והתמקצעות בביצועים פירוטכניים שמדמים להטוטנות פיזית – ואצלי לפחות – גרמו לי לרצות לשלוט בגופי הפיזי במידה דומה – כך שבעקבותיהם למדתי אקרובטיקה, ריקוד, קפוארה וכדומה.
    אני חושב שמגמת המעורבות והמודעות רק תתגבר – כאשר הגורמים שיצמצמו אותה ויפעלו נגדה הינם בעיקר הדורות והתרבויות שמשחקי המחשב והגלישה היומיומית אינם חלק מהלכסיקון התרבותי שלהם.
    סוג של אופטימיות, לפחות בראייה הצרה הזו…
    כל טוב

  3. שלום אושרי

    הייתי שמח מאוד אם בני האדם היו מהגרים לכל מקום בו חפץ ליבם, אני חושב שרק איוולת מוחלטת מונעת זאת, כשם שאין סיבה שאני אהגר לכפר סבא או דימונה כך בוודאי יש לי את הזכות המוחלטת להגר ללונדון, טהרן, פריז או ריו.
    צמחים עושים זאת כמובן עם או בלי בני אדם, לעתים יש לכך השלכות כהכחדת מינים ולעתים לא. בכל מקרה שיטה מכחילה לא עושה זאת באזורים שבהם אין דבר אחר, זה לא כניסה לוואקום והיא משנה באופן מהותי את היחסים באזורים אליה היא פולשת, אבל כבר כתבתי בעבר שהשיטה היא בעיה קטנה ביחס לאורנים שנטעו, הם הפכו את ישראל לשממה מחטנית פשוטו כמשמעו.

    אין לי בעיה מהותית עם הטכנולוגיה והתרבות של אינטרנט-טלוויזיה, משחקי מחשב. רק חושב שהם ממלאים באופן טוטאלי את מוחותיהם של בני האדם כמכשיר לאסקפיזם, זה לא שונה ממלמול תהילים או סורות מהקוראן. גם אני נוהג להשתמש במחשב, לראות לעתים סרט ואף לפתוח את התנ"ך או הברית החדשה. הבעיה לא נעוצה במה שבני האדם יצרו בתרבות אלא באופן שבו התודעה תופסת את זהותה במכלול. זה יוצר אין ספור קונפליקטים וסבל רב.

  4. אבינדב, אני עוקב אחר הכתיבה שלך בנושא האילנתה בלוטית והייתי מאוד שמח להתייעץ איתך בעניין. הוא "אוכל" לנו את כל הגינה הקטנה שיש לנו… איך אני יוצר איתך קשר בהקדם? תודה נתנאל

  5. מעולה. ממש מעולה. שומר על גודל יציב, פורח הרבה, עמיד לגמרי גם בהר הגבוה וגם במישור החוף. נשתלו כבר עשרות ממנו בגינות שלי. כולם למיטב ידיעתי בריאים וחיוניים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.